Winter

Als de eerste krachtige zonnestralen doorkomen, je de drogende grond kunt ruiken en de veldleeuwerik hoort zingen, dan weet je dat het voorjaar eraan komt. Bij Klaver beginnen de eerste werkzaamheden buiten weer na een lange winter. Het land wordt klaargemaakt, tarwe, uien, wortelen en bieten worden gezaaid. En terwijl de nachten nog lang zijn en de dagen kort gaan de aardappelen de grond in. Het einde van het voorjaar staat in het teken van ons gewas helpen groeien. Beregenen, kunstmest strooien en spuiten tegen onkruid en aardappelopslag. Nog even en alles staat in bloei.

Winter

Door de vele zonuren in de zomer staan onze velden helemaal dicht met groeiend gewas. We zijn druk met het selecteren van de aardappels, preventief spuiten tegen ziektes en onkruid wieden met de hand en de machine. De planten doen in deze tijd veel zelf, wij hoeven ze alleen maar een beetje te begeleiden richting een goeie oogst. In juli beginnen we alvast met het doodspuiten van het loof van de pootaardappelen en in augustus begint de oogst van tarwe, pootaardappelen en uien.

Winter

Terwijl de oogst nog in volle gang is, worden de lange zomerdagen steeds iets korter en dalen de temperaturen. Met het afronden van de oogstperiode is het tijd om weer naar binnen te gaan. Bij Klaver gaan de aardappelen, uien en wortelen in de eigen opslag. De pootaardappelen worden in de warme schuur gesorteerd, gelezen en verpakt.

Winter

De herfst loopt langzaam over in de winter. Hoe korter de dagen, hoe minder werk op het akkerbouwbedrijf. Toch zijn we ook nu druk met onze producten in de schuur, die aangenaam warm is dankzij 24 kilometer vloerverwarming. Het laatste beetje oogst waar we het hele jaar hard voor hebben gewerkt, wordt afgeleverd aan onze klanten. Er is bovendien tijd voor onderhoud.